.:: Csepp a tengerben :: agydöccenések ::
 
::.
  Kakaóscsiga-kiáltvány

Ma reggel hajnalban félkómásan, cappuccino-szürcsölés közben szörnyű dolgot ismertem fel. Ma már nem lehet sehova sem nézni úgy, hogy szemünket, fülünket, agyunkat ne bombázza valahonnan egy ilyenolyan "UPDATE" "FOGYIPROGRAM" vagy hasonló emberiség elleni bűntett. Pl. a cappuccino önmagában egy kellemes élmény, de ezt úgy hívták, hogy "Norbi Update", na ettől mindjárt sokszorosába került, de az íze az elég gagyira sikeredett. Szeresse a nép, nekem mindenesetre hullaízűnek tűnt. Mint minden, ami édesítőszerrel készül. Egyszerűen olyan, mint a bomló tetem.

Reggeli szörnyülködésemen - és mert elegem van a sokker reklámokból - felbuzdulva megírtam a Kakaóscsiga-kiáltványt. Miért pont ez a címe? Hát mert csak. A kakaóscsiga a világ legédesebb állata. Na azért. Tehát:


Kakaóscsiga-kiáltvány  1. Mi, a kakaóscsigában testvérek nem titkoljuk, hogy szeretünk enni. Szánalmasnak és megindítónak találjuk azt a kísérletet, amellyel a Média kívánja minden csatornáján bebizonyítani, hogy az evés az mérhetetlen bűn, és az evéssel csak a poklot tapasztalhatjuk meg a földön.
  2. Mi, a kakaóscsigában testvérek elítéljük mindazon „egészségcentrumokat”, amelyek betarthatatlan és íztelen diétákat, vese- és májgyilkos készítményeket akarnak rásózni arra is, aki nem kéri, tv- és rádióreklámok, plakátok, egyéb audiovizuális terrorcselekmények tömkelegével elárasztva az életteret.
  3. Mi, a kakaóscsigában testvérek kérjük, hogy ne bámuljanak meg és ne mutogassanak ránk ujjal, ha – kulturáltan, de nem a divatnak behódolva kényszeredett és fanyalgó arcberendezéssel – élvezzük a gasztronómia remekeit, legyen az akár csak egy fagylalt, vagy egy szelet csoki. Netán egy kakaóscsiga. Fogadják el, hogy az íz is egy olyan érzékszervvel felfogható környezeti adat, amely valamiféle reakciót vált ki az agyban, és emiatt aztán örülni nem csak egy rózsaszínre meszelt szobának lehet, hanem pl. egy különösen finomra sikeredett sajtos rolónak is.
  4. Mi, a kakaóscsigában testvérek elítélünk minden olyan nyilatkozatot, amely az egészséges és mozgásban gazdag életmód ellen szól, mert tudjuk, hogy az ülőmunka-üzemmódhoz egy mozgó szabadidő-üzemmódnak kell társulnia, lehetőleg életfogytiglan. Ebben a körben mi, a kakaóscsigában testvérek kérjük, hogy ha mégsem tudnánk mozogni, akkor ne fogják ránk a szabadidővel korlátlanul rendelkező fajtársaink, hogy „lusták” vagyunk, mert nem biztos, hogy a lustaság az oka mozgásszegény életmódunknak.
  5. Mi, a kakaóscsigában testvérek mélységesen elítéljük mindazon fitnesstermeket, amelyek „gyors és azonnali” fogyást ígérnek és ezt mindenáron be is tartatják azokkal, akik balga mód hívén nekik, önsanyargató, feleslegesen költekező életmódot folytatnak... két hónapig, mert utána megunják. Mi, a kakaóscsigában testvérek azon a véleményen vagyunk, hogy a gyors fogyás a szervezetet tönkreteszi.
  6. Mi a kakaóscsigában testvérek kérjük, hogy ne nézzenek le minket mindazok, akik a divatnak behódolván negyven kilósak sincsenek (vasággyal együtt), fogadják el, hogy hetven – netán száz – kiló fölött is van élet és önérzet.
  7. Mi, a kakaóscsigában testvérek kérjük a ruházati üzleteket, hogy csinos ruhákból a legnagyobb méret ne a 42-es legyen (még akkor sem, ha a végső válasz a 42), és kérjük a ruházati üzleteket, hogy higgyék el: ezen méret fölött is van kis hazánkban olyan női személy, aki csinos, netán id?nként elegáns szeretne lenni. Mi, a kakaóscsigában testvérek kérjük a „nagyméretű” ruházati üzleteket, hogy a ruhaméret és a pénztárca mérete között ne vélelmezzenek lineáris összefüggést.
  8. Végezetül mi, a kakaóscsigában testvérek felszólítjuk a Divatot, hogy minket se hagyjon ki a szórásból!
 Főmenü
 
· Linkek
· Fórum
· Tagok
 Üdvözlet
 

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

 Archívum bigyó
 
<< 2017 augusztus >>
HKSzeCsPSzoV
 
23
 
Teljes év mutatása
 Keresés Csepp a tengerben
 

 Hírösszefoglaló
 
 Chatbox
 
...: maKACS :...
01.07 : 23:56

Köszi!
...: catyst :...
01.07 : 19:49

sok-sok boldog névnapot
...: csillagtenger :...
09.27 : 20:50

Hallalihó!
...: catyst :...
03.04 : 11:02

csak hogy ide is írjak valamit
...: Morti :...
08.05 : 08:01

Köszönjük a szurkolást, Potyi rendbejönni látszik

 Online
 
Vendégek: 2
Tagok: 0
Ezen a lapon: 2
Tagok: 231, legújabb: Aloonthar
  TopMinden védjegy © a tulajdonosaiké.
©e107.org 2002-2008 :: ©maKACS 2004-2010

Adatbázis lekérdezés: 73.