.:: Csepp a tengerben :: agydöccenések ::
 
::.
  Nem kertelünk

Beszédes a cím, de ne rohanjunk előre.

Szóval az úgy volt, hogy még május elején feltörték a kertet. Egyébként is szarul érinti az embert az ilyesmi, akkor ráadásul még Morti is a klinikán volt. Emiatt végülis inkább csak az bosszantott, hogy a napi mászkák közé be kellett iktatni egy kerti erőltetett menetet is. Praktikerben vettem lakatokat meg lakatpántokat és irány kifelé.

No ez sem volt hétköznapi, nagyon ki volt minden időm centizve, hétvégén meg a busz csak a Doberdóról indul, nem megy el itt a lakótelep mellett. Anyu is jött, náluk meg a lift krepált be, így hogy ne kelljen még plusz rohanni is, hívtam egy taxit. Kellett is, mert már bent állt a busz, mikor odaértünk, így a taxis srézavé beállt a busz elé. Sofőr csak lesett, mi meg fel a buszra.

Kint barbár kezek nyoma várt. Ajtók, zárak tönkrecseszerintve, még a falon is látszott a feszítővas nyoma. A szobában minden szana meg szét, ehhez képest a korábbi állapotra még rá is lehetett fogni, hogy rend van. Hát volt...


A feszítővas nyomai.Ez a zár már nem zár.

Röpke leltár, elvitték a lerozzant láncfűrészt, a köszörűt tartozékai nélkül, két 20 méteres hosszabbítót, metszőollókat, a gázpalackot meg egyszerűen lenyisszantották a gáztömlőről, s elvitték a téli álmából még fel nem szerelt kútfejet (ennek meg a hajtókarja törött volt). Összességében a bánja kánya kategória volt mind, inkább a tulajdon háborgatása, elbitorlása, a jogtalanság és az a jól ismert tehetetlenség fortyogott inkább bennem. Ezzel a dühhel felszereltem a lakatokat s már indultunk is haza.

Mindez azonban megérlelte a családban, hogy bizony mégis el kell adni a kertet. Ezt még az időjárás is erősítette, meg az a tény, hogy fontosabb, családi dolgok még jó darabig nem engednek kertészkedésre időt. Apu is nekifutott anno párszor az eladásnak, aztán vagy nem volt érdeklődő, vagy amennyiért vitték volna annyiért nem adta, vagy egyszerűen csak meggondolta magát.

Én egyébként nem szerettem volna eladni, legalábbis ennek szándékával kezdtem bele az agromókusságba, megpróbálván átvenni a stafétát, de van, amikor be kell látni, hogy egyszerűen nem megy. Viszont ha már így, akkor tényleg így, ne halogassuk, ha van jelentkező, hadd vigye. Meglepően hamar akadt is jelentkező, sikerült is megegyezni, bár az induló elképzeléshez képest lentebb adtuk. Bátyámnak és Hugomnak nem lett volna ideje, Anyunak meg nekem meg energiám többet utána járkálni, mutogatni az érdeklődőknek.

Az adás-vétel is hamar lezajlott, s ez még arra is jó volt, hogy lássam, hogyan zajlik egy ilyen egy másik ügyvédi irodában. Hát, mit ne mondjak, hatalmas nagy kontraszt volt Morti munkahelyéhez képest. Eddig is tudtam, hogy náluk gördülékenyen, gyorsan és profin mennek a dolgok, s ez most megerősítést nyert.

Tehát nincs többé a kert. Furcsa érzés, hisz 1979 óta volt a miénk, majd 1985-ben még bővült is a szomszéd telekből megvett résszel. Rengeteg apró emlék, életérzés viszont megmarad. Amikor Hugi talált egy döglött kisvakondot, s eltemette. Megadta a módját, leszedte az összes földieper virágját és ráhalmozta, majd meglocsolta az aznapra kivitt teával és megsiratta. Máskor meg létrával beledőlt a csalánba. A pöszméteszedések pergő hangja, a rengeteg zamatos földieper, a korai Germersdorfi cseresznye, amit vödörszámra hordott be Apu arról az egyetlen hatalmas fáról, amit két ember épp csak átért, s amire ha felültünk és rogyásig zabáltuk magunkat, még mindig nem látszott rajta a hiány. Az öklömnyi mézédes ringlószilvák, a bodzaszörp, a meggyszörp, a pöszméteszörp, a bébikaralábék, amiket csak úgy kikaptunk a földből és bicskával elmajszoltunk. A jó bográcsos mindenféle, Apu halászleve, a szalonnasütések, s egyáltalán az az élmény, hogy valamit frissen leszakajt az ember és megmosás után kétpofára lehetett lakmározni a jó levegőn madárcsicsergés kíséretében.

Most ez mind múltidő, egyelőre. Amíg nem lesz ismét kertünk. Majd egyszer, egy kicsi, egy talpalattnyi zöld. Főmenü
 
· Linkek
· Fórum
· Tagok
 Üdvözlet
 

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

 Archívum bigyó
 
<< 2017 augusztus >>
HKSzeCsPSzoV
 
23
 
Teljes év mutatása
 Keresés Csepp a tengerben
 

 Hírösszefoglaló
 
 Chatbox
 
...: maKACS :...
01.07 : 23:56

Köszi!
...: catyst :...
01.07 : 19:49

sok-sok boldog névnapot
...: csillagtenger :...
09.27 : 20:50

Hallalihó!
...: catyst :...
03.04 : 11:02

csak hogy ide is írjak valamit
...: Morti :...
08.05 : 08:01

Köszönjük a szurkolást, Potyi rendbejönni látszik

 Online
 
Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 231, legújabb: Aloonthar
  TopMinden védjegy © a tulajdonosaiké.
©e107.org 2002-2008 :: ©maKACS 2004-2010

Adatbázis lekérdezés: 73.