.:: Csepp a tengerben :: agydöccenések ::
 
::.
  Arthur – Maltazár (és egy kvintett) bosszúja

Volt szerencsénk egy 5 fős családdal a hátunk mögött megnézni. Nagyjából 10 perces késéssel indult a vetítés (mármint a reklámoké és előzeteseké is), ám ők még erre is rálapátoltak pár percet. Ha nem láttuk-hallottuk volna a bevonulásukat, akkor is észrevettük volna, olyan büdös volt az apuka. Aztán mögöttem az egyik gyerek bő 10 percig azon nyafogott, hogy de apa, nem fogok látni a bácsi fejétől. Apuka nem vette az adást, lévén feszt csörgött a bunkófonja, amin aztán fennhangon magyarázta, hogy de hát hívják fel a Jolánt, ő majd tudja a számot. Aztán anyuci helyet cserélt a kölyökkel, de ez mellékes, mert így is és úgy is tisztán hallhatta a fél mozi, ahogy élő spoilert játszott Réz András alaposságát Bakács Tibor kitartását Hajós András spontaneitását ötvözve Szepesi György lendületével és szuflájával. Ugyanis minden főbb, mellékesebb és lényegtelen mozzanatról értesültünk tőle átlag 10-50 másodperccel a bekövetkezte előtt: most 20 fokkal jobbra fognak lőni, most le fogja pisilni, meg fogja menteni, kifestik az arcát, megcsípi, helyet cserélnek, megnyomja a másik gombot is, kezet fognak fogni... Közben 5x5 liter popcorn nyitott pofával csámcsogva fogyott el, a nagy kóla meg a film felére, a végére meg az utolsó atomot is sikerült felszürcsölniük.

De ezek csak mellékzöngék, hozzá tartoznak a mozi varázsához, bunkóknak is telik mozira (fentiek alapján többször is) csak szappanra nem.

Maga a mesefilm megért egy popcorn majszolást, bár a megítélése erősen függ az elvárásoktól.

A történetről legtöbbet talán a végén megjelenő "To be continued" mond el (a cím is inkább a folytatásra tűnik passzentosnak). Ha elolvasod a 6 mondatos ismertető szöveget, akkor a film ahhoz még hozzátesz 1 mondatnyit. A sztori íve 100 perc alatt eljut odáig, hogy a gonosz kissé felülkerekedik és így előáll az a szitu, ami megoldásra vár. A következő részben, természetesen. Érdekes elgondolás, de nyilván bejön, mert a gyerkőc az első rész alapján választotta ezt a filmet. (Sőt, vannak, akik többször is megnézik, ugye.) Ennek ellenére nem lehetett közben unatkozni, mindig volt, ami lekötötte a figyelmet, mélyebb mondandó, apró poénok, vagy csak a puszta kivitelezés.

Ami kifejezetten üde pont, más látványvilágot kapunk, mint a már megszokott Disney/Pixar/DreamWorks csodavilágok. A villangók országának színes, kavargó megjelenítése például tetszett.

Mindent egybevetve -és persze lehámozva a hátsó kvintettet- ha egy kicsit ki akarsz kapcsolódni, hogy a gyerkőc jókat nevessen (legtöbbször veled együtt), akkor megnézendő. Ha csak nagyítóval átnyálazva osztani akarod az észt róla, hagyd ki! Főmenü
 
· Linkek
· Fórum
· Tagok
 Üdvözlet
 

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

 Archívum bigyó
 
<< 2017 augusztus >>
HKSzeCsPSzoV
 
23
 
Teljes év mutatása
 Keresés Csepp a tengerben
 

 Hírösszefoglaló
 
 Chatbox
 
...: maKACS :...
01.07 : 23:56

Köszi!
...: catyst :...
01.07 : 19:49

sok-sok boldog névnapot
...: csillagtenger :...
09.27 : 20:50

Hallalihó!
...: catyst :...
03.04 : 11:02

csak hogy ide is írjak valamit
...: Morti :...
08.05 : 08:01

Köszönjük a szurkolást, Potyi rendbejönni látszik

 Online
 
Vendégek: 1
Tagok: 0
Ezen a lapon: 1
Tagok: 231, legújabb: Aloonthar
  TopMinden védjegy © a tulajdonosaiké.
©e107.org 2002-2008 :: ©maKACS 2004-2010

Adatbázis lekérdezés: 73.